Denna vecka var det CORE träning på schemat, samma tema här som på Yogan, 25 små smala tjejer också jag, 194 cm lång and nothing but muscles, built like a brickwall. Nej det var nog mer som en arktisk expedition, den ensamma valrossen släpar sig långsamt fram till sin matta, ensam mitt bland de glada pigga pingvinerna.

30 minuter CORE betyder mestadels att ligga på en matta och trycka, dra, böja, skjuta, ta i, slita och kräkas. Tänkt dig 30 minuter till enbart nedre rygg och mage utan paus, lite rumpa var det också och jag blev även slut i benen men jag tror inte att det egentligen var avsiktligt.
Förutom att ligga på rygg, på mage, stå på alla fyra och späka sin kropp i de mest outhärdliga ställningar, står man också lite. Ståbiten handlar om balans en hel del, jag har alltid prisat mitt balanssinne men efter allt bändande var det extremt svårt att stå på ett ben och göra åttor med det andra, men det var faktiskt inte bara jag som höll på att trilla pingvinerna rasade faktiskt också.

På det hela taget ganska kul och absolut något jag kan tänka mig att göra igen.

Någon dag efter gjorde jag den fascinerande upptäckten att man faktiskt har magmuskler precis under revbenen också, dessa har jag nog inte lagt märket till förrän nu när de börjat ömma.

Vågen har efter tre veckors jävelskap börjat bli lite medgörlig igen, men jag vågar inte ropa hej förrän fredag då det är faktisk invägning, men den presenterade faktiskt en ömsint 96,7 sist. Om den vikten håller i sig har jag faktiskt knäckt 98 kilos spärren på riktigt. I sådana fall har jag ett problemsökningsfel att ta hand om, jag har dessvärre gjort precis det man i teknikfelsökning inte skall göra, jag har gjort lite för många förändringar förra veckan.

1. Slopat all frukt (mindre kolhydrater)
2. Ökat fettintaget (käkar extremt mycket ost för att komma upp i 75% fett) LCHF style
3. Kanske har min ökade träning äntligen börjat ge resultat
4. Kanske skulle jag börja gå ner oavsett ändringar
5. Inte fuskat på helgerna samt skippat afterworks och dylikt

Men LCHF dieten ligger faktiskt nära tillhands, jag proppar i mig mer fett och går ner snabbare i vikt, märkligt minst sagt.

Just det jag har ett jordnötters dilemma också, jag käkar en liten skål jordnötter varje kväll, det är gott om fett i men också en del kolhydrater, men å andra sidan tror jag att det är dagens enda kolhydratintag och enligt LCHF ska ju ändå 5% in.

Ge mig gärna lite kommentarer angående jordnötter ni LCHF:are.

Jag tycker hela Qbranch, surrar av hälsa just nu, från höger och vänster hör man hur folk börjat träna eller gått ner fantasisummor av kilon, jag har hört om glädjehistorier på både 20 och 40 kg viktminskningar (och 10%-iga), kul tycker jag.
Snart har vi inga tunga konsulter kvar på Qbranch.
(Trumvirvel som avslutas med en cymbal!)

Nästa vecka kommer en rapport på BodyPump!
Stay tuned..